راه شیری در ابر خوشه ای با صدهزار کهکشان قرار دارد!
تیمی از ستاره شناسان طبق کشفیات جدید خود مشخص کردند که کهکشان راه شیری ما بخشی از یک ابر خوشه عظیم از کهکشان هایی است که لقب لانیکیا (Laniakea) به آنها داده شده است. این کشف ،مرزهای همسایگی کهکشان ما را طبقه بندی می کند و ارتباط ناشناخته قبلی بین خوشه های کهکشانی مختلف در جهان محلی را بخوبی نشان می دهد.
به گزارش بیگ بنگ، کهکشان راه شیری ما در حومه ابر خوشه کیهانی قرار دارد که برای اولین بار با استفاده از تکینک های جدید، نقشه برداری شده است. ابرخوشه لانیکیا که در زبان هاوایی به معنای آسمان بیکران است، ۵۲۰ میلیون سال نوری قطر دارد و جرمی معادل یکصد میلیون میلیارد خورشید دارد، این گستره شامل یک صدهزار کهکشان در همه جهات است. مطالعات جدید نقش جذب کنندگی بزرگ ِ یک نقطه کانونی گرانشی، در فضای میان ستاره ای را نشان می دهد که بر حرکت کهکشان های محلی ما و دیگر خوشه های کیهانی تاثیر می گذارد.
برای پالایش بهتر نقشه کیهانی محققان از یک روش جدید برای ارزیابی این ساختار بزرگ مقیاس ِکیهانی استفاده کردند، آنها از تاثیر حرکت کهکشان ها در این ساختار نبرد و تقلای گرانشی را مد نظر قرار دادند، این نبرد گرانشی تعادل نیرو را در اطراف حرکت این ساختارهای بزرگ کهکشانی بخوبی نشان می دهد. تیم پژوهشی توانست، با استفاده از تلسکوپ گرین بانک(GBT) بزرگترین تلسکوپ رادیویی که در غرب ویرجینیا واقع شده و دیگر تلسکوپ های رادیویی، سرعت کهکشان های محلی ما را در نقطه ای از فضا نقشه برداری کنند.
فقط یه ایرانی میتونه بعد از شنیدن صدای پیغامگیرِ تلفن بگه “عِـه رفت رو پیغامگیرشون” و سریعاً تلفن رو قطع کنه :خخخخخ